Site icon Bilimin Hafıza Çöplüğü

Dünyanın En Yüksek 5 Binası

Zamanla sürekli değişen modern mühendislik harikası binalar, yükselmeye ve ilgi çekmeye devam ediyor. Şu anda dünyanın en yüksek binası unvanını elinde bulunduran Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Burj Khalifa, tam 828 metre yüksekliğe sahip. Ancak şu anda yapım aşamasında olan dev binalar, gelecekte bu rekoru Burj Khalifa’dan devralmaya hazırlanıyor.

Cidde Kulesi (Arabistan)

Şu anda inşaat halinde olan ve 2021 yılında tamamlanması planlanan Cidde Kulesi, Burj Khalifa’yı geride bırakarak dünyanın en yüksek binası olmaya hazırlanıyor. Kule tamamlandığında yaklaşık 1 kilometre (1.000 metre) uzunluğunda olacak

PNB 118 ( Malezya )

Şu anda Malezya’daki Kuala Lumpur’da yapım aşamasında olan PNB 118 isimli bina, tamamlandığında 644 metre yüksekliğie ulaşarak dünyanın en yüksek ikinci binası olacak.

Evergrande IFC1 (Çin)

Çin’in Hefei kentinde yapımına devam eden Evergrande IFC1, 2021 yılına kadar tamamlanacak ve toplamda 112 kata sahip olacak. 2016 yılında yapımına başlanan bu dev binanın yüksekliği ise 518 metreye kadar çıkacak.

The Greenland Centre (Çin)

Dev yapılar söz konusu olduğunda önde gelen ülkelerden biri olan Çin, The Greenland’ın yapımına da öncülük ediyor. Henüz bu yıl inşaatına başlanan ve ne zaman biteceği belli olmayan bu proje tamamlandığında, toplamda 106 kata sahip olacak ve  501 metre yüksekliğe kadar ulaşacak.

Wuhan (Çin)

Çin’in Wuhan kentinde yapım aşamasında olan bu dev binanın yapımına 2012 yılında başlanmasına rağmen çalışmalar, 2016 yılında durduruldu. Tamamlandığında 476 metre yüksekliğinde olacak binanın, yapımına ne zaman devam edeceği ise henüz bilinmiyor.

Exit mobile version