Site icon Bilimin Hafıza Çöplüğü

En Tehlikeli 5 Köpek Irkı

Hemen hemen tüm köpekler kızdırıldıklarında çok tehlikeli olabilirler, ancak bazı ırklar tehlikeli reaksiyonlar göstermeye ve ölümlere neden olmaya daha yatkındır! 

PİT BULL

Pit Bulls savaşçı köpekler ve görevlerini tamamlayana kadar coşkuyla devam edecekler! Çok güçlü bir çene ve ısırıkları vardır ve ısırıklarını bu kadar kolay serbest bırakmadıkları bilinir! Bu nedenle, gereksiz tehlikeli durumlardan kaçınmak için erken yaşlardan itibaren eğitilmeli ve sosyalleştirilmelidir!

ROTTWEİLER

Rottweiler en kötü sıcaklıklardan birine sahiptir ve ayrıca, özellikle sahibinin amatör olduğu, sakin ve iddialı bir doğaya sahip olmayan aileler için uygun olmayan aile köpekleri olarak kabul edilir! Tehlikeli reaksiyonlardan kaçınmak için sürekli eğitilmeleri ve dikkatli olmaları gerekir!

ALMAN ÇOBAN KÖPEĞİ

Alman Çobanları büyük bir hızla tepki verebilir ve tehlikeyi ortadan kaldırmaya son derece odaklıdır, ölümcül hasara neden olabilirler! GSD’lerin agresif doğası, uygun eğitim, sosyalleşme ve sevgi ile biraz tonlanabilir ! Bu şekilde, sadık ve çok sevgi dolu bir evcil hayvan alacaksınız!

DOBERMANN PİNSCHER

Doberman Pinschers çok zeki, güçlü ve sese çok duyarlıdır! Tehlikeyi hissedecekler ve kendi başlarına tepki gösterecekler! Doğal olarak yabancılara karşı agresiftirler ve ayrıca boyutları daha da tehlikeli hale getirmede rol oynar! Uygun şekilde eğitilmemiş ve itaatkar değilse, oldukça fazla hasara neden olabilirler!

BULLMASTİFF

Bekçi köpekleri olarak Bullmastiffs, doğru bakılmadığı takdirde ölümcül olabilecek doğal bir agresif mizacına sahiptir! Onlar büyük köpekler, bu nedenle, hoş olmayan çatışmalardan kaçınmak için onları eğitmek ve itaatkâr hale getirmek şart!

Exit mobile version