Site icon Bilimin Hafıza Çöplüğü

Facebook’ta birinin sizi engellediğini nasıl anlarsınız?

Facebook’ta sizi bir kişi engellediğinde bu durumu nasıl anlarsınız? Daha doğrusu bunu anlamanın net bir yolu var mı? Kısaca bu soruya kesinlikle evet diyebiliriz; zira izleyeceğiniz birkaç yöntem sayesinde gerçekten de Facebook’ta birinin sizi engellediğini yüzde 100 bir şekilde anlayabiliyorsunuz. Öncelikle engelleme işlemi yapıldığında karşı tarafa arama yoluyla ulaşamazsınız. Veya bellekte kaldıysa arama yaptığınızda ismini görürsünüz; ancak tıkladığınızda bu sayfaya ulaşılamıyor şeklinde bir mesajla karşılaşırsınız. Bu engellendiğinizi size düşündürtebilir; ancak yüzde 100 engellendiğinizi bu durumdan çıkaramazsınız.

Zira bu tip bir durumda kullanıcı sizi engellememiş olabilir; aksine Facebook hesabını dondurma yoluna gitmiş olabilir. Bu da kişinin hesabının kaybolmasına, sizin de bu hesaba ulaşamamanız anlamına gelir. Yani asıl soru şu: Bu kişi beni engelledi mi yoksa hesabını mı dondurdu? İşte bu sorunun yanıtı, size Facebook’ta söz konusu kişinin sizi engelleyip engellemediğinin yanıtı veriyor olacak.

Facebook’ta sağlama yöntemini kullanarak bunu çözebilirsiniz. Nasıl mı? Eğer engellendiğinizi düşündüğünüz arkadaşınıza bir başka Facebook hesabından da ulaşamıyorsanız net bir şekilde hesabını kapattığını görebilirsiniz. Ama sadece siz bu hesabı göremiyor; bir başkası görüyorsa, üzgünüz ki net bir şekilde engellenmişsiniz!

Özetle Facebook’ta engellendiğinizi anlamanın yolu tamamen bir başka hesaptan kontrol esasına dayanıyor. Sadece kendi hesabınızdan bu durumu tam olarak anlamak mümkün değil.

Exit mobile version