Site icon Bilimin Hafıza Çöplüğü

“GPT Etkisi” sayesinde her yerde yapay zeka sohbet botları görmeye başlayabilirsiniz.

"GPT Etkisi" sayesinde her yerde yapay zeka sohbet botları görmeye başlayabilirsiniz.

"GPT Etkisi" sayesinde her yerde yapay zeka sohbet botları görmeye başlayabilirsiniz.

Büyük dil modeli araçları Chat Botları yeni değil, ancak OpenAI’nin ChatGPT’sinin anlık popülaritesi , ortaya çıkan çevrimiçi arama savaşlarında Microsoft’u Google ile karşı karşıya getirdi ve hatta internetin nasıl görüneceğini bile değiştirebilir.

Microsoft’un “milyarlarca dolarlık” ortaklığının bir parçası olarak OpenAI teknolojisiyle desteklenen yeni Bing sohbet robotu , hâlâ bariz aksaklıklarla çalışıyor.

Microsoft yöneticisi Yusuf Mehdi  botu denemek için “milyonlarca kişinin” bekleme listesinde olduğunu ve “169 ülkede” test edildiğini  tweetledi .

Teknoloji, internet kullanımını değiştirecek gibi görünüyor. Örneğin, Insider’ın yeni Bing ile ilgili kendi testleri , ”botun  seyahat ve gezi için özel önerilerde bulunmak veya günlük programlar oluşturmak için internette hızlı bir şekilde gezinmek için bir asistan gibi davranabileceğini” ortaya çıkardı.

Orlando merkezli Korea.ai şirketinin baş teknoloji sorumlusu Prasanna Arikala ise bu konuda , bu sohbete dayalı, yapay zeka yardımcısı tipi modelin, tüketicilerin alışveriş yapmak veya bütçelerini yönetmek veya egzersizlerini takip etmek gibi çevrimiçi yaptıkları diğer etkinliklere dönüşebileceğini söyledi .

OpenAI’nin kendi yöneticilerinin de kabul ettiği gibi, bu  teknolojide zorluk botların güvenilirliği olacaktır. Botların ne kadar sağlıklı ve doğru bilgi  sağladığından emin olmak zor olacak dedi.

Arikala ise, Insider’a “Hayatlarımızı yaşama şeklimizi kesinlikle değiştirecek” dedi. “Ancak, neye inanılacağı ve bu bilgilerin sorumlu bir şekilde nasıl tüketileceği konusunda çizginin nerede olduğunu anlamak çok önemlidir.” dedi.

Exit mobile version