Site icon Bilimin Hafıza Çöplüğü

İki Beyin Arasındaki Boşluk: Beynin Cinsiyeti | Serkan Karaismailoğlu

Serkan Karaismailoğlu

Serkan Karaismailoğlu: Lisans eğitimini 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim dalından yüksek lisans derecesini 2009 yılında, doktora derecesini ise 2014 yılında almıştır. Sinirbilim alanında, beyin cinsiyeti başta olmak üzere çeşitli konularda çalışmalarına devam etmektedir. 2009 yılında ulusal fizyoloji kongresinde en iyi genç araştırmacı ödülünü almıştır. Akademik alanda bir tane uluslararası kitap bölümü olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri bulunmaktadır.

Cinsiyetler arasındaki beyin farklılıklarının neden olduğu ve günlük hayatımıza yansıyan değişik bakış açılarının altında yatan sinirbilimsel nedenlerin herkesin anlayacağı bir dilde ele alındığı “Kadın Beyni Erkek Beyni” adlı kitabı 2015 yılının mayıs ayında yayınlanmıştır. Ülkemizde sinirbilimin daha anlaşılır bir dille daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlayan “ortapia” projesinin kurucusu ve yürütücüsüdür. Lisans eğitimini 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim dalından yüksek lisans derecesini 2009 yılında, doktora derecesini ise 2014 yılında almıştır.

Sinirbilim alanında, beyin cinsiyeti başta olmak üzere çeşitli konularda çalışmalarına devam etmektedir. 2009 yılında ulusal fizyoloji kongresinde en iyi genç araştırmacı ödülünü almıştır. Akademik alanda bir tane uluslararası kitap bölümü olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri bulunmaktadır. Cinsiyetler arasındaki beyin farklılıklarının neden olduğu ve günlük hayatımıza yansıyan değişik bakış açılarının altında yatan sinirbilimsel nedenlerin herkesin anlayacağı bir dilde ele alındığı “Kadın Beyni Erkek Beyni” adlı kitabı 2015 yılının mayıs ayında yayınlanmıştır. Ülkemizde sinirbilimin daha anlaşılır bir dille daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlayan “ortapia” projesinin kurucusu ve yürütücüsüdür.

Exit mobile version