Site icon Bilimin Hafıza Çöplüğü

Sosyal uzaklaşma, Sosyal mesafe ile Coronavirüs salgınını önleme

“Sosyal uzaklaşma”, halk sağlığı görevlileri tarafından bulaşıcı bir hastalığın yayılmasını durdurmak veya yavaşlatmak için alınan enfeksiyon kontrol eylemlerini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. En son olarak, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri  tarafından koronavirüsün yayılmasını önlemede en iyi stratejilerden biri olarak belirtilmiştir (COVID-19).  Kalabalıktan uzakta durmaya çalıştığımız şu günlerde, yepyeni bir tanım gündelik aktivitelerimizi gerçekleştirirken alabileceğimiz önlemler arasına eklendi; Sosyal mesafe. 

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri , sosyal mesafeyi “toplu alanlardan uzak durmak, toplantılardan kaçınmak ve mümkünse diğer insanlardan mesafeyi (yaklaşık 1 mt) korumak” olarak tanımlar. 

Özellikle sağlık merkezlerinin duyurularını takip ederek, kişisel hijyen standartlarını benimseyerek ve sosyal mesafeyi koruyarak toplum sağlığını koruyabilmek mümkün. Bu basit ancak işlevsel yöntem, yaşam kültürümüze kimi açılardan aykırı da dursa gelecek için oldukça önemli. 

Açıkçası, sosyal uzaklaşma, koronavirüs ile enfekte olmayan kişilerin bunu önlemekten en etkili yolu olabilir. Ancak bu durum, bazı işletmelerin işlerini yürütmesinde, halka açık etkinliklerin düzenlendiği ve sosyal etkileşimlerin gerçekleşmesinde bazı önemli zorluklara sebeb olabilir. Ancak halk sağlığı için hiç bir şekilde taviz verilmemesi gerekmektedir.

Exit mobile version