2020 yılında en çok kazanan YouTube kanalları

Kazançları dudak uçuklatıyor

Forbes gazetesi tarafından yapılan araştırmaya göre YouTube’da 2020 yılında en çok kazanan içerik üreticileri belli oldu. Listenin ilk üç sırasındaki isimler değişmezken, elde edilen kazançlar adeta dudak uçuklatıyor.

Her yıl giderek daha popüler ve önemli bir platform haline gelen YouTube, dünya çapında binlerce kişi için önemli bir kazanç kapısı niteliği taşıyor. Öyle ki ülkemizde de birçok popüler isim paylaştıkları videolarla ciddi anlamda gelir elde ediyor. Forbes tarafından yapılan güncel araştırma ise 2020 yılında en fazla kazanç sağlayan YouTube kanallarını ortaya çıkardı.

Listenin bir numarasında -2018 ve 2019 yıllarının da lideri- henüz 9 yaşında olan Ryan Kaji yer alıyor. Ryan’s World isimli kanalda oyun, vlog, kutu açma gibi videolar çeken Kaji’nin 27,6 milyon abonesi bulunurken, 2020 yılında 29,5 milyon dolar (yaklaşık 225 milyon TL) gelir elde etti. Onu 24 milyon dolar kazanan -22 yaşındaki Jimmy Donaldson- MrBeast takip ederken, üçüncü sırada 23 milyon dolar gelirle Amerikan spor ve komedi grubu Dude Perfect kanalı var. 

Diğer taraftan Rusya’da yaşayan ve daha önceki senelerde de listeye giren 6 yaşındaki Anastasiya Radzinskaya, 18.5 milyon dolar gelirle listeye yedinci sıradan girmeyi başardı. YouTube aracılığıyla elde ettikleri popülerliği Instagram, Twitter gibi diğer sosyal ağlardaki takipçileriyle pekiştiren yayıncılar, çeşitli marka ortaklıkları ve özel çalışmalarla kazançlarını katbekat artırıyorlar.