Tesla’ nın GerçekleÅŸtirilemeyen Düşünceleri

Tesla’yı duyduÄŸunuzda akla ilk gelen ÅŸey nedir? Elektrikli otomobil ÅŸirketi mi yoksa Sırp-Amerikan mucidi mi?  Nicola Tesla birçok ÅŸeydi: bir elektrik mühendisi, bir makine mühendisi, bir fütürist, bir dahi mucit. O olmasaydı, radyoda kullanılan Tesla koduna ya da tüm dünyada kullanılan alternatif akım elektrik tedarik sistemine sahip olmazdık veya çok geç sahip olurduk. GeleceÄŸi etkileyen ve modern dünyayı bildiÄŸimiz gibi ÅŸekillendiren bir çok buluÅŸu icat etti, ama asla inÅŸa edilmeyen bazı icatlar vardı. Bazıları çok çılgınca kabul edildi, diÄŸerleri henüz inÅŸa edilemedi çünkü teknolojik olanaklar o zamanlar yeterince geliÅŸmiÅŸ deÄŸildi. Tesla’nın asla inÅŸa etme ÅŸansı bulanamayan parlak icatlarıan bir göz atalım.

Tesla kablosuz enerji kulesi

Kablosuz Enerji

Tesla kablosuz enerjiye inanıyordu. Radyo ve mikrodalga fırınlarda yaptığı deneylerden hava yoluyla elektrik ileterek ÅŸehirlere güç verebileceÄŸini düşündü. Wardenclyffe Kulesi olarak adlandırılan Long Island’daki bir kulenin yapımına baÅŸladı. Atlantik Okyanusu’ndaki gemilere mesaj göndermek için JP Morgan tarafından finanse edildi. Ancak JP Morgan tarafından, fon kesildi ve kule birkaç yıl sonra faaliyete geçmeden söküldü.

Deprem Makinesi

Tesla, 1893’te buharla çalışan bir mekanik osilatörün patentini aldı. Makine, elektrik üretmek için yüksek hızda yukarı ve aÅŸağı titreÅŸti. Yıllar sonra, makineyi test ederken zemin sarsıntı yaptığını ve odadaki her ÅŸeyin uçmaya baÅŸladığını ve bir çekiç alıp kırması gerektiÄŸini anladı. Bu çok büyük bir kargaÅŸaya neden oldu, polis ve ambulanslar geldi, ancak Tesla meslektaÅŸlarını bu konuda yalan söylemeye tercih etti ve sadece bir deprem olması gerektiÄŸini söyledi.

Yapay Gelgit Dalgası

Tesla’nın birçok icadı potansiyel olarak silah olarak kullanılabilir, ancak onları her zaman insanları koruyabilecek ve barış için kullanılabilecek bir ÅŸey olarak gördü. 1907’de Tesla, devasa gelgit dalgaları yaratacak denizde patlayıcıları patlatmak için kablosuz telgrafı kullanma fikrine sahipti. Tesla,bunun herhangi bir savaşı durdurmanın harika bir yolu olacağını düşünüyordu.

Düşünce Kamera

Nicola Tesla, bir kişi bir şey düşündüğünde zihninde bir görüntü oluşturduğuna ve bu görüntünün retinada üretileceğine inanıyordu. Doğal olarak, yapay retinalar üzerinde denemeler yapmaya ve bu görüntüleri yakalayabilecek bir cihaz yaratmaya çalıştı. 

Ölüm Işını

Nikola Tesla’nın ölüm ışını konusuna ilişkin 1934 tarihli bir New York Times makalesi, bu silahın havaya parçacık ışınlarını göndereceğini yazmıştır. Silahtan gönderilen parçacık ışınları o kadar güçlü olacaktır ki 400 km çapındaki bir hava sahasında bulunan tüm uçakları düşürebilecektir. Tesla, her ülkenin ölüm ışınıyla korunabileceğini ve bu koşullarda savaşın bir mantığının olmayacağını düşünmüştür. Elbette, insanlar Tesla ölüm ışınları ile birbirleriyle savaş açacaklardı fakat bu düşünce Tesla’nın projeye başlamasına engel olmadı.  Hatta bu fikri birden fazla ülkeye bile önerdi, ancak SSCB dışında hiç kimse bunu test etmeye çalışmadı.