Televizyon sesi olmadan uyuyamayanlar覺n artt覺覺 bir d繹nemdeyiz

Memory Center N繹ropsikiyatri Merkezinden Psikiyatri Uzman覺 Dr. Funda G羹d羹c羹 Sa覺r覺n verdii bilgilere g繹re: Televizyon sesi olmadan uyuyamayanlar覺n artt覺覺 bir d繹nemdeyiz. Hayat覺m覺z覺n par癟as覺 haline gelen televizyon izleme neredeyse uykuda da devam ediyor. Televizyondaki seslerle r羹yalar覺n覺 kar覺t覺ranlar覺 duyar覺z.

S羹rekli uyaran alan beynin dinlenmesi olduk癟a g羹癟t羹r. Kaliteli, sal覺kl覺 bir uyku i癟in sessiz, sakin, lo ortam覺 salayamad覺覺m覺zda ertesi g羹n yorgunluk, a覺rl覺k hissi, s羹rekli uyuma istei ka癟覺n覺lmazd覺r. Konsantrasyon g羹癟l羹羹, dikkat da覺n覺kl覺覺, sinirlilik, gerginlik belirtileri de elik edecektir.

Gece uykusunu alamay覺nca da g羹n i癟inde uyuma ya da ge癟 uyanma eklinde bir k覺s覺r d繹ng羹 i癟inde yaant覺 d羹zenlenir. Bu gerek i hayat覺 gerek okul hayat覺n覺 tamamen aksat覺r. Verimlilik kalmaz. Gece 繹zellikle uyku saatlerinde gerilim t羹r羹 filmler, uyar覺c覺 haberler ve dier baz覺 programlar覺n izlenmesi uykuya ge癟ii g羹癟letirdii gibi yataa gitmeyi de geciktirir. Hatta izlenen baz覺 programlar覺n 癟ocuklar 羹zerinde ne kadar olumsuz etkisi olduunu da biliriz.

Geceyar覺s覺 癟覺l覺k 癟覺l覺a uyan覺r, korkudan uyumak istemeyebilir. Televizyonda 癟ok ge癟 saatlerde olmamak kouluyla programlarda se癟ici davranarak izlemek yaam kalitesinin korunmas覺na yard覺mc覺 olacakt覺r. Kitle iletiim arac覺n覺 tamamen hayat覺m覺zdan 癟覺karamayaca覺m覺za g繹re gerekli d羹zenlemelerle televizyondan faydalanabiliriz.